Kawan-Kawan

Saturday, January 30, 2010

Jalan-jalan...

Assalamualaikum...
Seronoknya kalau balik kampung. Walaupun kat kampung takde apa yang special pun...aku tetap rasa best!!
Alhamdulillah...mak dah semakin sihat, minggu lepas aku agak kelam kabut sikit sebab temankan mak di wad. Bila balik kampung minggu lepas memang tak rehat pon...walaupun mak dah keluar hospital tapi tubuhnya masih lemah...memang kena bantu dalam banyak perkara...kesian kat dia...
Petang tadi aku ke Kota Bharu. Pegi bank tolong bayar duit kereta ayah.Banyak betul laaa kete...pening aku...
Lepas siap bayar kat Affin Bank, aku bersama kakak dan anak-anak buah yang cinonet semuanya pergi ke KB Mall sebab nak makan nasi ayam kat Chicken Rice Shop. Memang dah addicted agaknya...asal pegi mana-mana mesti cari kedai makan tu...hehehe...Lepas tu kami masuk Parkway, saja je bukan nak beli pon. Siap amik gambar lagik!!! Salesgirl kat situ tengok je...

Abang Atiq nyaris nak turtle tu...
nasib baik dia letak balik...hehehe


Tengok laaa...nasib baik tak kena saman...riuh satu kereta...


Dalam jem tadik sempat aku amik gambar kedai makan ni...
Kakak aku cakap bleh tahan ler glamer kedai ni kat Kota Bharu...dia dh try...
Tapi yang lawaknya nama kedai dia... NASI KERABU GOLOK...
hehehee....Mesti resepi dari seberang thai ni...

Tuesday, January 19, 2010

Perkembangan Baru...

Assalamualaikum,
Rasanya dah bersawang blog ni...hehehe. Malas betul nak update.
Kat sekolah bukan sempat nak jenguk.
Kalau dah sampai kat rumah, ingat bantal je. Asyik nak tido ...
Hai, serba serbi malas...bila nak rajinnya??
Kat sekolah, aku ni di kira jenis yang malas...malas kemas meja...


Cuba tengok buku tu, dah berzaman macam tu laa
jugak. Tu belum tengok sebelah kiri meja...
Koleksi buku yang perlu ditanda tinggi macam bukit...hehehe!



Cuba tengok meja Cikgu Zunie, cikgu yang rajin...
Keje dia takde lain, mesti buat keje jek...
Meja dia kemas betul, siap ader sistem file...
Aku ader jugak sistem macam tu tapi bukan membantu pon...
Sebab fail tu bertimbun-timbun dalam gerobok...
Malas nak kemas punya pasal...
Malas lagi....Hehehe!!


Sunday, January 10, 2010

Dah Keje Nak Wat Camna....

Assalamualaikum...
Huhuhu...aku memang penat...penat...memikir nih!
Minggu ni susah betul nak balik awal...huhuhu...(moral value: tak baik dok mengeluh...)
Tapi nak luah perasaan jek...Minggu ni jadual penuh (hik...macam CEO jek)...
Hari ni meeting, esok plak ada latihan rumah sukan, lusa plak ada perjumpaan ko-ko,
tulat plak latihan rumah sukan lagik...khamis plak meeting panitia...woiii!! bila aku nak balik awal nissss?
Aku kena gi JPN sebab kena amik satu borang ni, staff kat JPN plak memang hampeh coz dia bagitau kena amik sendiri, tak bleh mintak tolong orang lain amikkan...eeee geram aku.
Bukannya borang tu ada rahsia kerajaan...borang kosong jek!
Lagipon bukan nyer aku suruh mat rempit atau drug dealer yang gi amik!!! Geram tol!!
Ok la, cool...esok Insyaallah aku nak mintak excuse la jap...moga-moga rakan-rakan mengerti....

Disebalik kegeraman aku tu...aku salute le cikgu-cikgu SMK Seri Serating kalau bab-bab keje niss...
Antara cikgu yang memang rajin tahap gaban:


Wahh...ni la Kak Aini, Ketua Bidang Kemanusiaan
Dia ngajar Geografi, memang kelas cara dia ngajar...
Rajin dan berdedikasi...malu je orang amik gambar...
Relaks ler kak Aini....hehehe!


Ni plak cikgu Maths kita, Fadhlina Yusof
Nama glamour dia Fena...huiii rajin ni...
Budak-budak Form 5 memang minat giler kat dia...
Especially budak laki...asyik kerumun meja dia jek...
Hai, meja aku gak yang budak takut nak pegi...hik hik!

Thursday, January 7, 2010

Mak aiii...

Assalamualaikum...
Lama tak update blog...lepas demam hari tu terus takde semangat...
Lagi pon busy memanjang je lepas bukak sekolah ni, tapi FB tetap on..jalan, hehehe...
Tahun ni masih pegang benda sama je kat sekolah, ngajor form 2 and 3
Lepas tu pegang jawatan tak berpencen sebagai Penyelaras Form 3...
Portfolio ader la berubah sikit...hik hik...naik pangkat jadi Ketua Panitia plak...
Hai...macam mana laaaa nak handle aku pon pening dah...
Yang hampeh plak, ader ke bagi aku jadi ketua penasihat Kelab Ping Pong...??
Sepanjang hidup aku ni tak pernah lagi aku main benda alah tu...
Hai...lantak laa labu....
Yang pasti tahun ni aku akan pastikan Rumah Kuning akan jadi juara...
Sebab apa?? Sebab aku sekali lagi naik pangkat jadi Penolong Ketua Rumah Sukan
Hmmm.......penat la den taun ni...

Friday, January 1, 2010

Program Tahun Baru...

Assalamualaikum...
Tak buat apa-apa yang menarik pon untuk tahun baru...
Aku bukan jenis moden, gi celebrate tgk bunga api...
Lagipon kat tempat aku ader ke pertunjukkan bunga api??
Takde kot...
Cuma hari ni lemah betul badan...
Macam demam jek...
Memang demam pon...
Demam tahun baru kot...
Suara pon dah lain...alahaii...
Esok dah kena keje....