Kawan-Kawan

Thursday, June 24, 2010

Hujan....

Assalamualaikum...

Malam ni aku kat kampung...setibanya di rumah petang tadi kakak ku mesej ajak pergi rumah dia makan ketam besar...jadi berbondong-bondong laaa isi rumah pergi tinggal aku sorang-sorang. Malas rasanya nak naik kereta nak ke Bachok. Dah laa aku dah drive dari Marang ke kampung...mak oii mau tercabut kaki rasanya...dalam kepala ingat nak baring jek...

So, keputusan aku untuk lepak sorang-sorang kat rumah sampai pagi esok tercapai juga. Isi rumah akan balik esok...Mak aiii boring laa plak kalau dok sorang-sorang macam ni...Macam-macam benda aku dah buat...sampai tak tido plak jadinya...hehehe =)

Tiba-tiba tadi hujan bukan main lebat. Dalam hati aku berdoa jangan laaa Ya Allah takde elektrik..aku bimbang jugak sebab kilat dan guruh bersilih ganti. Alhamdulillah...syukur...hujan dah semakin reda. Malam menjadi semakin dingin...Best kalau tido ni....

Dalam sehari dua ni aku tensi sebenarnya (hai tensi aje awak ni Hunny)...
Bukan aku nak ngada2 tensi tapi dah orang tensi kat aku...aku tensi laa balik kat dia...
Nasihat aku kepada orang tu...sudah2 lah nak cari pasal dengan aku yer...Thanks a lot sebab remove aku jadi fren dot dot dot kamoo...jadi dengan happy nama dot dot dot kamoo dah aku block pon kat account Facebook aku...jadi tak payah laa nak ngada2 buat dummy account FB plak...lepas tu dengan selambanya nak add aku jadi fren kamoo...so aku block jugak account tu...apa kess nak layan orang macam kamoo??

Wednesday, June 23, 2010

Luah Perasaan...

Assalamualaikum...

Nak luah perasaan...
Menyampah...
Menyampah...
Menyampah...
-
-
-
-
-
-
-
Menyampah...

Monday, June 14, 2010

Rindu Berkunjung...

Assalamualaikum kawan-kawan semua...

Rindunya..dah lama tak bukak dan update blog...sibuk dengan kehidupan seharian...hehehe...
Mesti ramai yang menghabiskan masa dengan keluarga cuti sekolah ni...best kan??
Sudah mencecah seminggu lebih menghabiskan cuti sekolah...kerja yang perlu dilaksanakan masa cuti ni macam terbengkalai je sebab seronok bercuti...hehehe =)

Baru semalam je aku balik dari raub melawat kawan lama zaman belajar dulu. Seronok betul bersua muka dan bertanya khabar. Kami menghabiskan waktu bersama dengan aktiviti wajib iaitu makan-makan. Thanks a lot pada Miss Zairin dan juga keluarganya kerana sudi menerima tetamu yang tak seberapa ni...Happy sangat sebab dapat pergi berkelah di Lata Jarum di Ulu Dong. Air kat situ sejuk betul sampai naik biru tangan kaki aku...hehehe...apa lagi dah jumpa air, aku berendam puas-puas...tak malu sebab takde orang sangat kat situ...
Balik je dari Raub aku demam sesema...huhuhu...penangan mandi air jeram yang sejuk tahap gaban!

Sunday, June 6, 2010

Musim Yang Tiba Lagi...

Assalamualaikum...
Selamat bercuti kepada semua pelajar-pelajar sekolah dan juga cikgu-cikgu walaupon ramai yang bertugas seperti biasa. Aku jek yang cuti panjang. Kawan-kawan jeles je sebab kena ngajar jugak time cuti...sabarlaahh...semuanya demi tugas kan?? Dalam cuti ni ada jugak yang perlu dibuat, banyak kertas peperiksaan pertengahan tahun yang perlu ditanda...Sambil menyelam minum air laa jawabnya...

Musim cuti tiba sekali dengan musim orang Malaysia kawin. Ada jugak yang buat kenduri aqiqah, nak melanjutkan pelajaran dan naik rumah baru..pendek kata masa cuti sekolah ni laa pulun buat keje besar...melihat kenduri sana-sini...rasa meriah sungguh suasana. Hari ni depan rumah aku pon kenduri jugak..jadi tak laku laa nasik dan lauk yang aku masak untuk family sebab semua nak makan nasi kat kenduri...takpe laa, biar aku habiskan semua...hehehe!  =)


Ni pon masa pergi kenduri rumah mertua adik kat Tanah Merah...sempat amik gambo lagi..hehehe.