Kawan-Kawan

Thursday, July 15, 2010

Woishhh...Penat!

Assalamualaikum...

Huhuhu...aku ngantuk...sangat-sangat mengantuk sekarang ni...Aku sekarang berada di sebuah sekolah menengah di Marang. Jadi urusetia untuk Kem PMR peringkat daerah Marang...tugas sebagai urusetia takde laa berat sangat pon...cuma memantau perjalanan kem supaya lancar dan tiada masalah. Ramai jugak yang terlibat melibatkan beberapa fasilitator dari sekolah-sekolah yang terpilih. Lepas tu...bila jadi urusetia ni, dan masalah pon takde aku jadi bosan sampai mengantuk tahap gaban! Lepak-lepak kat bilik urusetia merangkap bilik ERT..aku di goda dengan kudapan yang best-best...hai makan je laa keje aku kat sini....hehehehe....

Meja makan...hehehe

Tuesday, July 13, 2010

Pagi Yang Biasa-biasa Jew...

Assalamualaikum...

Salam ceria hari Selasa...Good morning to all!!! Ceria-ceriakan diri anda. Wah! Macam happy sakan jew aku hari ni. Memang happy plus gumbira dan sensasi suasana pagi ni. Dah siap sarapan, buat sendiri tau...aku pon tak sangka yang aku boleh bawak bekal hari ni. Malam tadi siap-siap semua so, pagi ni panaskan aje...Macam best je kan kalau bawak bekal ke tempat keje, padahal aku masak telur goreng jek...hehehe =)

Ok, sarapan dah...kejap lagi nak pergi kelas. Hari ni semangat sikit. Tapi tak tau laa dah masuk kelas nanti, kot-kot semangat bertukar jadi moody plak...hehehe...Maklumla kena tengok dulu reaksi pelajar-pelajar dulu, kalau malas moody laa cikgu nanti...

Hari ni akan berlangsung Majlis Sambutan Israk & Mikraj di dewan sekolah. Tapi sambutan akan diadakan sebelah petang. Sesuai dengan waktu Ko-Kurikulum. Jadi, kelas tak terganggu laaa pagi ni.

Owhh...aku ada satu hal yang nak mengadu kat sini (mengadu??? sapa yang sudi dengar awak Hunny oiii!!)
Huhuhu...bulan ni gaji aku macam tak berapa cukup...banyak belanja yang mencurah-curah keluar...hutang kad kredit yang tak pernah tertangguh pon jadi tertangguh pulakkk! Sedeynyerr.....huk...huk...huk...
Ada sapa-sapa yang nak sponsor??

Sunday, July 11, 2010

Kampungku....

Assalamualaikum....

Haiyakkk!!Hehehehe...dah lama tak menulis dalam blog ni. Disebabkan keuzuran laptopku bercampur dengan kemalasan dan ditambah perisa dengan banyak kerja yang perlu dibereskan kat tempat kerja. Sekarang ni aku kat kampung. Kalau kat sini rasa seronok sikit nak online sebab ada 3G. Kalau kat Marang tu alamak!...macam kura-kura lomba dengan arnab laaa...line broadband kat sana ditahap boleh tutup kedai la...

Aku kat kampung sebab sekolah memohon cuti peristiwa, selepas dengan gembira dan jayanya kami mengadakan perkhemahan unit beruniform peringkat sekolah di Taman Rekreasi Pulau Kerengga. Best jugak laaa dapat berkhemah kat situ...ada pantai...ada pokok rhu...ada macam-macam...

So, hari ni aku kena balik semula ke Marang. Lepas Asar insyaAllah aku akan bertolak. Redup sikit. Huhuhu....tak puas rasanya nak lepak-lepak kat rumahku syurgaku ni...Makan durian tak puas lagi. Bukan ada dusun pon tapi beli kat kedai je...Ehh, rasa ngantuk la pulok! Macam nak tido balik rasanya...

Bye-bye (^_^)