Kawan-Kawan

Tuesday, September 14, 2010

Raya Ohh Raya

Assalamualaikum...

Kalau orang lain dah lama buat entry pasal raya...aku baru terhegeh hegeh nak post citer raya aku...hehehe...
Memang happening raya tahun ni, banyak juga laa kejadian yang diingini dan tidak diingini berlaku.
First raya memang seronok, dapat pergi semayang raya, tapi kena tinggal ngan abang ipar...so terpaksalah aku membonceng moto ngan adik bongsu ku...mak oiii gayat betol, maklumlaaa dah berzaman aku tak naik motor...Lepas tu sibuk menyediakan hidangan raya utk tetamu buatan aku sendiri iaitu Soto...fuhhh!!! mendapat pujian ramai sebab first time buat pon sedappp!! (angkat bakul sendiri ok!) =)


Ini je laa gambar raya yang sempat dimasukkan =)
Bersama anak buah..Abdullah Wafi...

Raya kedua, terjadi laa kejadian yang amat mengaharukan aku tapi gembira bangat ada jugak...kawan sekolah yang dah bertahun2 tahun tak jumpa datang bersama keluarga...seronok giler...terima kasih pada kawan ku Norazlina Ismail yang sudi menjengah teratakku yang buruk di Machang. Tak sangka plak yang dia jugak bekerja dan menetap di Terengganu sama ngan aku. Tak jauh plak tu, dia di Jalan Panji Alam dan aku plak di Marang...kecilnya dunia.

Raya ketiga plak...kejadia kelam kabut berlaku...aku jadi tukang masak ala-ala pro...tujuan bukan lain, nak menyediakan hidangan untuk rombongan merisik adik perempuan ku yang bongsu...ganas giler aku ngan kakak sulungku memasak...macam cerita Charlie Chaplin pon ada...maklumlaa kitorang tak panggil sesapa...ala majlis merisik aje takkan beria-ia nak ngajak orang...majlis tunang or kawin lainlaaa...adik beradik aku yg lain ada gak tolong2. Terkejut beruk jugak laa aku bila tgk rombongan merisik tu kalah rombongan orang hantar pengantin...RAMAI BEBENOR!!!! Aku agak laa dalam 40 orang rasanya....adehhh apalaaa korang ni...aku letih tahap cipan malam tu...

Semalam pon ada gak peristiwa yang mengharukan...kedatangan mak saudara aku yang dah lama tak berkunjung dari Kelang...alahai...my buddy Nun pon ada gak datang beraya...aku pon berbalas laa kunjungan ke rumah dia, pastu kami sama2 berbondong ke rumah kakak aku di Bachok...perut aku plak dah masuk angin, sakit kepala berdenyut-denyut....dan, tepat pukul 9 malam di depan pintu pagar rumah kakak Nun di Kuala Besut aku muntah2 macam orang mengandung 2 bulan...kekekekeke!!! Spoil betul...sampai je rumah dalam kul 10.30 malam (amboiiii beraya sakan aku sampai malam2 buta)...aku tido tak sedar2 sampai ke pagi...dasattt!!!

Selamat Hari Raya semua, Maaf Zahir & Batin dari ku... (^_^)