Kawan-Kawan

Saturday, September 15, 2012

Cuti Hujung Minggu...

Boling...boling...

Assalamualaikum. Hujung minggu pantas berlalu. Sibuk dengan tugasan sampingan. Sampai takde masa untuk kemas rumah. Bila balik dah penat...tak larat...alih2 rumah pon macam tu la juger dari bulan lepas. Bersepah-sepah...adoii...menci betol tgk!

Start dari last day skolah 2 hari lepas lagi. Khamis bergegas ke SMK Durian Guling, tido kat sana sempena dengan kem kecemerlangan PMR peringkat daerah...pagi esoknya bergegas-gegas ke Permai Hotel, breakfast kat situ pastu amik kawan pergi ke TER kat Kuala Ibai...pada tahun ni Terengganu menjadi tuan rumah untuk acara sukan 1Malaysia Pendidikan Khas- Masalah pembelajaran dan penglihatan. Jadi secara eksennyer, aku jadi pegawai teknikal laa kat sana...tukang angkat bendera je sebenornya. Acara bowling ni nampak menarik dengan persaingan sihat kalangan anak-anak pelajar pendidikan khas. Dapatlaa mengenali mereka dengan lebih dekat. Pandai-pandai semua main bowling...maklumlaaa wakil negeri.

Malam tu melepaskan lelah dengan berehat-rehat dan tido kat Permai Inn bersama kawan...tgk tv dan makan je keje kami. Bilik tu KPM dah booked untuk 3 malam tapi cukup je la satu malam sebab dah rasa rindu kat umah ku yg comot tu...hehehe :)

Hari ni bersambung lagi untuk acara boling bagi pelajar masalah penglihatan...sonok tengok budak-budak ni main...lepas tu Cikgu Zali a.k.a boss benarkan balik...apa lagi kami berbondong-bondong keluar dari TER Sport Centre tu...sempat jugak boss hulur RM50 buat belanja minyak...tak sampai 10 minit aku dah abiskan duit tu kat Mydin Kuala Ibai...tak leh pegang duit sikit...keciknyer nilai RM50 skrang nehh....

Sempat snap pic time buat keje :)

Saturday, September 8, 2012

Raya di Sekolah

Hari ni ada sambutan hari raya di sekolah. Meriah betul dengan hidangan pelbagai jenis kuih. Di tambah lagi kemeriahan dengan kehadiran ibu bapa dan penjaga untuk majlis temu murni a.k.a tengok buku rekod kemajuan anak...cuma hati guru kecil ini agak terkilan. Mengapa terlalu sukar bagi sebahagian ibu bapa untuk hadir bertanya khabar dengan guru tentang anak jagaan mereka? Moga2 di masa depan kesedaran akan mula terselit di hati sanubari masaing2 :)

Tahun ni jamuan agak berbeda dari yg sebelumnya...setiap kelas mengadakan 'open house' masing-masing..apa lagi kelam kabut laa cikgu2 dan anak2 pelajar menyediakan juadah utk 'kelas terbuka' masing2...aku mudah aja, order jek nasi ayam...hahaha!! manalaa aku sanggup masak banyak-banyak...semua main beli jek...mudah dan senang! 

  • sedap :)


Thursday, September 6, 2012

Hahaha!!!

Mak oii...lama giler aku tak update blog ni...dah berkarat hijo! Bz ke malas? Sebenarnya malas kekdahnya...selebihnya memang ada busy sikit dengan percaturan hidup. Lama tak update bukan kat blog ni saja, kat Facebook pon tak berapa nak update dah. Kadang-kadang sebab banyak sangat keje, bila time free nak relaks la plok...nak bersantai-santai...Ermmm...dah lama tak blog walking...tak tinjau-tinjau blog masakan...bukan sebab suka masak tapi suka tengok org masak sajork!! Hopefully, after this...aku rajin kembali nak update blog nih...layout blog ni pon dah macam zaman ice aged...ketinggalan zaman betol dibandingkan dgn blog-blog lain. Aduusss...malu kat otai-otai blogger kat luar sana... :)