Kawan-Kawan

Monday, March 15, 2010

Cinta dan Airmata

Assalamualaikum...

Alahai panas betul hari ni...baju aku pakai ni pon makin lama makin seksa dan seksi rasanya...hehehe...nasib baik kat dalam bilik je...Ermm..hari ni nak bercerita pasal cintan cintun laaa rasanya...mesti dikalangan blogger2 kat seluruh alam pernah merasai cinta kan? Tak kira laa cinta untuk siapa...berbalas atau tidak...
Sekurang2nya mesti antara kita yang pernah berasa berdebar-debar saat merenung matanya atau kala berselisih dengan si dia...hatimu menjadi kelu...kan?kan?....hehehe...

"Abang harap lepas ni kita boleh jadi kawan saja, perhubungan kita tak ke mana sebab mak abang tak boleh terima sayang sebagai menantu" 

 
Sedihnya kalau dia says "Goodbye"
(Gambo dari pakcik Google, tiada kena mengena dengan pemilik blog ni ye!)

Dialog tu macam biasa kita dengar kat dalam drama kan? Namun kat real life pon ada jadi macam ni...
Susah jugak kalau pilihan hati tidak menepati citarasa orang tua....Kesannya ada yang frust menonggeng, ada yang menangis siang malam, ada pulak yang tension bawak diri pergi sampai bulan (dalam mimpi ler...hehee) dan ada yang sanggup membujang sampai ke tua (sebenornya takde org nak kat dia...kekeke)...
Jadi kawan? Bila hubungan tidak ke mana? Boleh ke? Hmmm...entahlaaa, boleh kot...Aku pernah tengok satu cerita Mat Salleh ni (lupa nama movie tu)...Watak dalam cerita tu cakap...orang bodoh je yang nak jadi kawan lepas berpisah...hehehehe...no komen laaa yang tu...masing-masing ada pendapat dan pandangan sendiri kan?
Susah jugak ye kalau hubungan tak direstu...bagi aku jalan masih panjang...kalau ada di luar sana yang mengalami nasib macam tu...berbincanglaa dengan orang tua...tanya betul2 kenapa mereka tak restu...mungkin ada perkara yang berbuku di hati dapat diluahkan dan dipermudahkan bersama2...Jangan dilupa restu ayahanda dan bonda penting dalam mengharungi hidup di dunia ni... =)

3 comments:

  1. hihi.suke tajuk cinta2 ni..btl tu kak.bile dh jatuh cinta smenye indah.rindu merindu.mandi x basah,tido x lena, makan je kenyang (kalo org tu jnis mkn bnyk la :D).tp kdg2 plihan kte tu family plak x suka.mmg cantik dmata kita tapi dmata org tua kita x th.dorg dh mkn garam awl dari kita.jadi kesimpulannya, restu dari kedua ibu bapa tu pntg.sb kte nk hdup berumah tangga bkn sehari dua, tapi smpai hjg nyawa.kalo xde restu ibubapa mngkin prkhwinan tu nt goyah tanpa berkat.

    cewahh! kte bg komen mcm dh khwin.haha

    ReplyDelete
  2. hai....teringat plak kisah cintan cintun nie...tapi sy resa sy syuju la dgn akak...susah yer nk jd kawan lepas dh putus cinta...

    epas dah cinta,lgsung dh xde khbr berita..mknanya..putus cinta putus la kwn..hurm..tp ade je org yg ptus cinta blh jd kwn baik..tp susah la kn...

    ReplyDelete
  3. cekodok boleh ler kawin lepas ni...hehehe
    Restu org tua mmg penting dalam menjalani hidup ni...mmg laa perkahwinan itu hak kita utk memilih calon msg2, tp jgn laa pilihan tu menyebabkan hati org2 yg kita kasihi terguris...

    jaa, akak setuju dgn jaa...akak rasa susah ler nk kawan balik dgn bekas pakwe/makwe ni...byk kenangan bersama semasa bercinta, mana tau ia kenangan2 tu akan menganggu hubungan persahabatan tu...maybe tak bermusuh tapi nk kawan baik tu...ermmm entahlaaa...

    ReplyDelete