Kawan-Kawan

Saturday, February 27, 2010

Jalan-jalan...

Assalamualaikum...hari ni aku kat kampung. Ingat nak jalan-jalan ke butik tudung Ariani. Aku tak pernah lagi jejak kaki ke kedai tu. Dengar citer bley tahan jugak la rega tudung kat situ. Biasanya tudung mcm Ariani ni aku tempah jugak dengan kawan sekolah. Ada jugak yang aku beli kat kedai biasa mcm jenama sofi, z and z. Cuma kali ni ingat nak terai kat Ariani plak. Nak cari warne yg matching dgn baju baru ku. Baru je siap...hehe..

Wednesday, February 24, 2010

Dah Lama Dah....

Assalamualaikum....
Alhamdulillah hari ni debaran sukan tak ler ketara sangat coz umah sukan aku kalah terukk beb....kekeke!!
Muka aku ni pon dah tuko kaler dari sawo matang kepada sawo legam...Lega jugak sebab pengetua benarkan acara dimulakan pada waktu pagi, mengikut perancangan patutnya bermula petang tapi memandangkan terlampau banyak acara, takut plak balik pukul 7 maka dengan senang hati pengetua membenarkan diadakan waktu pagi....Cuma tinggal esok aje untuk acara kemuncak. Moga-moga esok bleh balik awal coz aku nak balik kampung....walla weeeyyy!!!

Berbalik pada tajuk utama...haii...dah lama dah aku dok mencari-cari buku untuk bacaan. Buku Dear John masih tak jumpa2 lagik...Mana laaa nak aku cari kat Terengganu ni. Kadang-kadang tensen jugak bila benda yang dicari takde. Rasa nak terbang je ke Key Ell...ececehh...koya je lebih...hehehe....

So, kalau ada laaa sesapa yang nak suggest buku untuk bacaan....bleh laaa bagitau aku...tapi jangan laaa yang berat-berat, tak larat den nak pegang...hehehehe...

Tuesday, February 23, 2010

Debaran Sukan 2...

Assalamualaikum...
Mak aiii...panas...panas...panas...hehehe...aku baru je naik ke bilik guru setelah berhempas pulas tolong budak-budak hias khemas sampai dah nak naik pitam sebab panas sangat...
Ermm... Kak Aini dan beberapa orang guru rumah Kuning masih kat padang...memang bersemangat Wira betol!
Sempat jugak aku klik-klik amik gambo....

Ini laaa hiasan khemah rumah kuning...
Bagusss....semangat diraja tu ada...



Kuning Keemasan Pasti Johan...Yeahhh!!!


Monday, February 22, 2010

Debaran Sukan...

Assalamualaikum...Ermm...penat sikit hari ni...no..penat banyak...penat yang dicari sebenarnya...
Lepas sekolah tadi, dalam kul 3.30 petang aku gi ronda bandar Kuala Terengganu teman cikgu Zunie gi ke Celcom centre sambil bayor kete...Lepas tu teman sampai ke Mydin sebab dia nak beli lauk pauk. 
Esok sekolah aku akan adakan pot luck, so Zunie berhajat nak buat gulai tempoyak ikan patin....uuiii...mesti cikgu-cikgi serating meleleh air liur esok kecuali aku ler coz aku memang tak leh bau gulai tempoyak ni...pening...hehehe...Tugas aku untuk pot luck tu plak memang paling susah...masak nasik jek....kekeke...bahagianyaaaa....! So kena bangun awal laaa esok sebab nak masak nasik!
Bangun tu memang selalu awal...pegi sekolah je yang lambat...

Tadi kat sekolah aku memang sibuk sikit...pelajar-pelajar, cikgu cikgi semua bersemangat waja...
Lusa kami akan adakan sukan tahunan selama 3 hari sehingga Khamis ni...
Semua warga seri serating sibuk dalam proses menyediakan material untuk perbarisan dan hiasan khemah...
Ada yang sanggup keluarkan budget sendiri sebab ye leeee..budget yang ada memang ciput jek!
Sebagai Penolong Ketua Rumah Kuning (Wira), aku berbangga sebab Ketua Bidang kami, kak Aini paling cool dalam bab-bab menyediakan bahan-bahan untuk perbarisan...mekasih kak Aini, maaflerr tak leh nak tulung sangat...kelas penuh maaa....
Setiap rumah masing-masing buat keje sambil menyorok...lebih-lebih lagi umah Biru....hehehe...
Bukan apa, takut orang cedok idea laaa....kekekeke!! Jangan maraaa umah Biru....Wahhh bunyi kata tema tahun ni 'Gelombang Biru'....macam pernah dengar tapi di mana ya!!
Sempat laaa jugak aku klik-klik amik gambo....

Wah...semangat ler kak Aini...
Sorry gambo tak clear...nak cepat coz ada kelas
Lagipon guna enpon jek....



Ni laa pelajar2 Form 5 yang banyak sumbang tenaga dan idea...
Mekasih dari teacher ye....



Ni plak orang kuat Kejohanan...Cikgu Fadhlina dan Cikgu Usop
Tengah mengisi borang markah....
Rajinnyerr....

Sunday, February 21, 2010

Majlis Watikah Pelantikan Pengawas

Assalamualaikum...
Lamanya tak update, maklumlaaa macam yang aku cerita kat entry yang lepas..line brokben kat tempat aku ni memang menyedihkan...kalau bukak pon kejap je boleh lepas tu dia kiok balik...
Thanks to Fieqa, my new follower, nanti akak follow balik ye...dah banyak kali terai tapi tak leh...blogger-blogger yang lain pon aku akan buat lawatan mengejut lain kali...lepas line brokben ni ok sikit... =)
Aku ni pulak belom sihat sepenuhnya, lepas makan ubat galak laaa kejap...gi sana...gi sini, tapi lepas balik rumah mesti tertiarap kat tilam sebab badan jadi panas tiba-tiba...huhuhu...

Pagi tadi sekolah aku ada laaa buat majlis sikit... majlis watikah pelantikan pengawas untuk tahun ni. Alhamdulillah majlis berjalan lancar dibawah pengurusan Kak Tengku Fatimah dan  AJKnya, siap ada kumpulan gamelan di bawah bimbingan cikgu muzik baru kami.
Ingat pulak masa konvo dulu kalau dengar bunyi gamelan ni....rindu pulak pada kawan-kawan terutama kawan yang sama-sama belajar di MPSK tahun 96-99...miss u all guys especially PI/PS group....lama betul tak jumpa. Bila tengok dalam fesbuk, semua dah berubah terutama dari segi kemontelan...hehehe!

Ikrar pengawas diketuai oleh Ketua Murid



Ada persembahan koir lagik dari pengawas-pengawas ni...sedap diorang nyanyi...



Ini laa kumpulan gamelan tu, betul ke gamelan? Aku bantai je...hehehe
Pelajar-pelajar form 1 yang main...yang dok atas kusi tu cikgu...

Tuesday, February 16, 2010

Seram Sejuk Laaa...

Assalamualaikum...
Hai semua!!!walla weyy!!..hehehe...cewahhh ceria jek...tp bangun pagi tadi rasa lain macam jek...tekak perit, hidung gatal-gatal plus panas dan seram sejuk jek tubuh badan....
Suara dah tak macam Siti Nurhaliza...huhuhu...aku telah terkena satu jangkitan iaitu sesema...
Tapi kuatkan hati jugak mai ke sekolah walaupun badan rasa tak best...tubuh rasa berat jek...
Bila sampai kat sekolah tengok kat mail box ada kiriman yang ditunggu-tunggu..thanks untuk mama Jihan yang anto minyak wangi yang aku order ari tu...nanti i bank in duitnyer yer =)...Sapa-sapa yang berminat bley laaa contact Jihan untuk order : http://jihansham.blogspot.com/

Ini la perfume tu...dari Dhia Perfume...
Aku amik set 2 women
Version of Be Delicious by DKNY
Version of Britney Spears by Elizabeth Arden
Jap lagi kalau pakai minyak wangi ni mesti seksi macam Britney...hahaha!!

P/S: kepada kengkawan, followers dan blogger...please singgah and tinggal komen ye...aku sari dua ni bz sket, tambah-tambah line brokben kat Marang ni di tahap nyawa-nyawa ikang jek so maybe takleh nak online sokmo-sokmo...so please leave ur message and i will track u back..luv u!! =)

P/S: Aku tengah curi-curi update masa free ni sambil dok pegang tissue lap hingus!

Monday, February 15, 2010

Mikir...mikir...mikirr...

Assalamualaikum...
Dalam hidup ni kita selalu diberi pilihan...ada yang mudah dipilih ada yang memang susah sesusahnya...
Aku bersyukur kerana Allah s.w.t selalu memberi laluan yang mudah bila masa aku dikehendaki membuat pilihan olehNya...
Cuma kali ini...pilihan yang ada agak memeritkan hati, jiwa, perasaan...nasib baik bukan isi dan tulang...hehehe...
Kalau tak apalaa yang tinggal lagik...sian kat aku....
Moga-moga kali ini Allah s.w.t memberikan petunjuk kepada aku....

Sunday, February 14, 2010

Nak Buat Apa???

Assalamualaikum...
Adehh...penatnyer dok rumah...penat dok saja2 jek tanpa aktiviti yang menarik, mecabar plus menggerunkan...
ni baru jek lepas masak, makan dan ngadap tv....memang anggun je kalau orang tengok...ahaks!!
Ari ni aku ader plan nak meluangkan masa dan menghabiskan pulus di kota bharu...tapi bila tengok cuaca...alahaiii...tak larat rasanya mengharungi panas...(ni baru panas dunia...insap...insap....)
Cuaca hari ni memang agak panas, maklumlaa bulan 2 memang cenggini kat pantai timor..Kakak aku pulak siap pesan, kalau nak pegi kota bharu singgah umah dia dulu, takde keje lain laa tuu...mesti nak ngikut..
Tapi masalahnyoo kalau bawak dia, kena bawak sekali anak-anak dia yang cinonet tu...kalau dah bawak yang cinonet tu maknanyaaa takde can laa aku nak menikmati saat-saat bershopping tuss...ahaks! So aku telah buat keputusan...bila mendung sikit aku akan bukak langkah...naik kete dan cowww...tapi selepas aku siap shopping baru aku singgah umah dia...mesti cik kiah tu meletoppp marah...hehehe =D

Friday, February 12, 2010

Cuti...cuti...

Assalamualaikum...
Memang kalau sebut cuti, semua orang ternanti-nanti...sama la ngan aku, pantang bunyi perkataan cuti mata jadi luas jek walaupun sepet...hehehe...
So, minggu ni aku dapat bercuti kat kampung agak lama sebab cuti raya cina...sekolah amik 4 hari jek...jeles jugak sebab sekolah kakak aku sambung sampai satu minggu...takpelaaa asalkan dapat bercuti...
Hari ni lepas jumaat aku mula buka langkah turun tangga dan bukak pintu kete, lepas start terus tekan minyak, pulas stereng dan bergerak laaa ke Rantau Panjang...
Trip to Rantau panjang ni bukan laaa nak shopping sangat pon sebab anak-anak buah aku yang cinonet tu ngikut...kalau ada diorang jangan mimpi laa nak borong barang kat situ...pendek kata rugi laa tokey kain, baju, pinggan, dan macam-macam lagi sebab ilang customer yang macam aku dan super shopaholic a.k.a onomania macam kakak aku...huhuhu =)
Jadi trip kami kali sekadar cuci mata je dan berangan laaa untuk datang lain kali dengan pulus yang menggebu dalam purse...so, tok peraih Rantau panjang tunggu laaa kehadiran ku di masa hadapan...... !!


Tapi last-last, berat jugak tangan bawak beg plastik...hahaha!!! Untuk anak buah aku, mak dia siap beli 'katak' kaler ijau yang besar dari tubuh dia... =)

Comel kan?? Geram je nak beli...murah-murah...


Ni sapa-sapa yang minat benda-benda macam ni boleh laa datang 
borong kat sini...aku kalau bab pasu-pasu ni slow sikit...kang kalau 
beli tak pasal-pasal jadi tempat nyamuk bertapa...hehehe


Penjual kat sini cakapsekarang ni bantal upin ipin jadi peberet...
murah jek RM10 satu...


Koleksi jajan dan kopok dari Siam with love pon ader...
Mostly barang kat sini dari sana...
Dan korang yang tak biasa pegi, kalau nanti singgah 
jangan terkejut kalau dengar jurujual kat situ speaking siam...hehehe

Friday, February 5, 2010

Rindunyer...

Assalamualaikum....
Alahai...aku terkena jangkitan baru minggu ni...jangkitan rindu ler...
Baru seminggu tak balik kampung, aku dah jatuh rindu...huhuhu...
Memang minggu ni plan tak nak balik kampung coz minggu depan dah cuti Chinese New Year...
Satu lagi, aku tengok mak dah makin sihat minggu lepas walaupun makan masih bersuap...
So tak bimbang sangatllaaa...
Ulang alik ni memang penat sebab aku drive sorang-sorang je...tambah lagi aku ni kan kaum hawa...
Kaum hawa ni memang mudah penat...hehehe...tapi berhati waja tau!!
Ye laaa...kalau tak berhati waja takkan aku ok je redah highway sorang-sorang dari Kelate ke KL zaman study dulu...
Namun dalam dok berhati waja tu takot gak...memang doa tak putus2 ler sepanjang perjalanan...

So cerita balik pasal hal tak balik kampung...
Cuti ni aku bangun awal bebenor...tak azan subuh dah bangun...
Siap tgk tv habis satu movie,basuh kete, kemas rumah, sapu laman,basuh kain...mak oii penatnyer!
Lepas siap bantai tido sekejap...
Bangun sebab terkejut bunyi mesej kat tepon....
Terus siap2 keluar pegi makan....huuhuuhuu...what a life! Tak mencabar langsung...kekeke!

Balik makan singgah kat pantai Kelulut beli air nyor!! Tapi sebab perut dah penuh, aku kasi peti ais yang merasa air tu dulu...karang aaarr minum...

Ni ler Pantai Kelulut...pulau kecik tu Pulau Kapas..


Ni plak saja tepek kat sini gambar terbaru tuan punya blog ni...hehehe
Tembam betol...semua orang cakap dah tembam pipi tu...huhuhu
Sepupu aku plak tiap kali jumpa mesti cakap "Nida, makin chubby nampak!"...menyampah tol!!