Kawan-Kawan

Thursday, March 4, 2010

Nak Makan Apa?

Assalamualaikum...
Hari ni seluruh negeri Terengganu cuti sempena keputraan Sultan Terengganu...ermm...panjang laa sikit cuti aku, ye laa sambung terus Jumaat and Sabtu jadi tiga hari. Mula-mula aku ingat nak balik kampung tapi disebabkan ada beberapa halangan jadi aku ambik keputusan stay aja laa kat sini. Housemate awal-awal lagi dah balik Selayang, tinggal aku je laa dok menghadap tv (bukak je..tgk sekali-sekala je) dan komputer ni. Bangun pagi-pagi (pagi ke? kekeke!!)..aku jenguk laaa dapor, bukak refrigerator...check punya laa check...apa pon takde except roti yang dah seminggu dok dalam tu...so kacau kopi segera je laa..sedih tol...huhuhu!!!

Sekarang dah nak masuk tengahari...malas betul nak kuar sebab cuaca panas sekarang ni...dalam hati bercadang nak pegi makan sizzling mee kat Kuala Terengganu...jauh tol!!...ye laa dekat umah aku ni mana ada kedai sizzling...so ini plan aku for today...aku ingat nak pegi makan...lepas tu gi shopping barang-barang dapor sikit...lepas tu aku ingat nak merayap kedai batik dekat bandar..maybe kat Pasar Payang...ermm lepas tu apa lagi ye? Ok, aku rasa nak pegi cari tudung dalam selai 2...cukup laa...tak nak beli banyak2...lepas tu nak balik dan memerap sampai esok...huhuhu....

Batik sutera yang aku nak beli ni sebenarnya bukan untuk diri sendiri tapi untuk kakak aku. Dia yang beria2 nak. Tapi kena guna duit sendiri dulu...huhuhu...nanti kena confirm kaler apa dia nak. Mula-mula aku ingat nak pegi ke Arfa batik coz dekat je dgn umah, kat Chendering...so aku tanyalaaa kenkawan kat sekolah mcm mana rega kat Arfa yang glamer tu...aku pernah pegi dulu tapi lupa plak rega2 kat situ...kenkawan aku cakap sesetengah batik sutera kat situ mahal sikit. Maybe sebab rekaan dia exclusive dari tempat lain...tak tau laaa. So...one of my fren, Fadhlina cadangkan pegi kat kedai baru berhampiran dengan stesen bas Kuala Terengganu...dia pon bagi laaa pelan...aku iya kaa aje walaupun agak blur nak baca pelan tu...hakikatnya...walaupun dah setaun lebih kat sini...aku masih tak berapa ingat sesetengah jalan... =)

2 comments:

  1. kedai tu dh lame k.nida oiii...batik HUNGGA namenyer...beli la satu untk kenangan peribadi...slalulah jln2 kt KT ni kot2 terjumpe balak ganteng2 hehehehehe....

    ReplyDelete
  2. ye ke? ingat ke baru...hehehe...selalu jalan2 kat KT tapi balak ganteng kat situ takde yg berkenan kat kita...kakakaka!!

    ReplyDelete